Donald Trump’a ‘görevi kötüye kullanma’ suçlaması

Donald Trump’a ‘görevi kötüye kullanma’ suçlaması

ABD Temsilciler Meclisi'nde, Başkan Donald Trump'a yönelik başlatılan azil soruşturmasındaki iki suçlama açıklandı.

Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar, azil soruşturması kapsamında Başkan Trump’a, ‘görevini kötüye kullanmak’ ve ‘Kongre’yi engelleme’ suçlamalarını yöneltti.

Adalet Komisyonu Başkanı Jerry Nadler, azil talebi konusunda yaptığı açıklamasında Trump’ın, iktidarı kötüye kullandığını ve yasamanın engellendiğini öne sürdü.

Adalet Komitesinde çarşamba veya perşembe günü söz konusu maddelerin kapsamıyla ilgili tartışmaların yapılması ve sonrasında oylamaya gidilmesi bekleniyor. Komitenin bu oylamayı yapmasının ardından azil süreci Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'na gönderilecek.

Beyaz Saray, Demokratlar'ın ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik açılan azil sürecinin "görevin kötüye kullanılması ve kongrenin işleyişini engellemek" suçlarına dayandırıldığı açıklamasına tepki gösterdi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Stephanie Grisham, Temsilciler Meclisinin Adalet Komisyonu Başkanı Jarold Nadler ve Meclis Başkanı Demokrat Nancy Pelosi'nin azil maddelerine ilişkin yaptığı basın açıklamasının ardından yazılı bir açıklama yayımladı.

Grisham, "Bugün, Pelosi ve Temsilciler Meclisindeki Demokratlar, Trump göreve başladığı ilk günden bu yana peşinde oldukları sahte bir azil soruşturmasının çıktılarına ilişkin daha önceden kararlaştırdıkları sonuçları açıklayarak, görevi başındaki bir ABD başkanına yönelik mesnetsiz ve partizan bir çabanın içine girdi." değerlendirmesinde bulundu.

Demokratların Trump'a oy veren 63 milyon ABD'linin kararını tersine çevirmeyi istediklerini kaydeden Grisham, "Demokratlar, Trump'ı azletmek konusunda kararlı çünkü seçimlerde onu yenemeyeceklerini biliyorlar." ifadesine yer verdi.

Grisham, "İki mesnetsiz azil maddesinin açıklanması, Trump'a değil, Amerikan halkına zarar vermektedir." görüşünü paylaşarak, Trump'ın hakkındaki suçlamalara Senato'da yanıt vereceğini kaydetti.

Trump ise Pelosi ve Nadler'in açıklamasına Twitter hesabından yaptığı "CADI AVI" nitelendirmesi ile yanıt verdi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.