Coronavirüsten korunurken... Evde kaliteli zaman geçirmeyle ilgili 10 fikir...

Coronavirüsten korunurken... Evde kaliteli zaman geçirmeyle ilgili 10 fikir...

Coronavirüs salgınından korunmak, yayılmasını önlemek için temizliğin öneminin yanı sıra evde kalmak, sokağa çıkmamak şu günlerde çok büyük önem taşıyor.

Peki hayatta kalmak ve hayat kurtarmak, hiç bu kadar kolay olmamıştı dedirden neler var ?

Evde kalın ve.....

1-Film gecesi yapın...

Bir aile filmi gecesi oluşturmak, aile olarak zaman geçirmenin güzel bir yoludur. Ailece izlemeye uygun filmler seçtiğinizden emin olun.

2-Birlikte oyun oyna, birlikte kal...

Aileler birlikte oyun oynadıklarında, daha rahat bir ortamda oldukları için iletişim kurmaları çok daha rahat ve kaçınılmazdır. Oyun mutlu hatıraların inşasına ve iç şakaların paylaşılmasına yol açar. Birlikte oynamak aynı zamanda farklı yaşam değerlerini anlamaya yardımcı olur.

3-Zekanızı beraber çalıştırın...

Satranç, Bilmece ve Scrabble gibi masa oyunlarının hem yetişkinlerin hem de çocukların beyin gücünü arttırdığı bilinmektedir. Bu tür oyunlar ailenizi eğlendirecek, beraberlik hissi yaratacak ve beyninizi besleyecek.

4-Ev işlerini oyuna çevir...

Bir aile olarak ev işlerini beraber yapmanız, çocuklarınızla bağ kurmanıza ve değerli dersler vermenize yardımcı olabilir. Ev işlerini sıkıcı işlem olmaktan çıkarıp oyuna dönüştürün. Örneğin; yatakları en hızlı ve düzgün kim yapabilir yarışması vs.

5-Bahçıvanlık...

Bahçeniz varsa mutlaka bahçede çalışarak daha fazla vakit geçirin.

6-Birlikte yemek yapan bir aile...

Mutfak bir evin kalbidir ve mutfakta birlikte vakit geçirmek, ömür boyu sürecek anılar yaratmayı çok daha kolay hale getirir. Ayrıca, çocuklar çeşitli harika yemekler hazırlayabildiklerinde gelecekte size teşekkür edeceklerdir.

7-Birlikte yabancı lisan öğren...

İnternet üzerinden birlikte yeni bir lisan öğrenin.

8-Yemek zamanı...

Birlikte yemek yemeye özen gösterin. Aile üyelerinin gün boyu ve hayatlarında meydana gelen iyi veya zorlayıcı şeyleri birlikte konuşmak tartışmak için en mükemmel zamandır.

9-Ev ödevi...

Çocuğunuza ödevlerinde yardım etmek sadece birlikte vakit geçirmenize izin vermekle kalmaz; aynı zamanda ne öğrendiklerini ve akademik olarak nasıl yaptıklarını görmenizi sağlar. Ödev yokluğunda birlikte okuyabilirsiniz.

10-Birlikte plan yapın....

Aile olarak planlarınızı birlikte yapmak; aile bağlarını oluşturmak için en verimli, çocuklarınızın kişisel gelişimi için en ideal yoldur.

-MAX FM-

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler