Corona virüse yakalanan Bolsonaro'dan açıklama

Corona virüse yakalanan Bolsonarodan açıklama

Önlemleri küçümsemesi ve karşı çıkmasıyla tepki çeken, ardından; kendisi de corona virüse yakalanan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro açıklama yaptı. Bolsonaro, virüsü başkalarına bulaştırmamak için gerekli önlemleri aldığını ve durumunun iyi olduğunu söyledi.

Bolsonaro, hidroksiklorokin ilacını kullandığını belirterek, "Şu an gayet iyiyim, ateşim düştü, virüsü başkalarına bulaştırmamak için gereken önlemleri alıyorum." ifadesini kullandı.

Virüsü "yağmura" benzeten Bolsonaro, "Panik de öldürüyor. Virüs yağmur gibi, senin kapını çalıyor ve bazılarının kendisini daha fazla koruması gerekiyor. Belirli yaşa gelmiş, sağlık problemleri olan kişilere bulaştığında ölüm riski daha yüksek." şeklinde konuştu.

Brezilya'nın 65 yaşındaki Devlet Başkanı Bolsonaro, sorumluluklarının farkında olduğunu ve Alvorada Sarayı'ndan çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bolsonaro'nun yaptığı son görüşmeler

Bolsonaro, geçen hafta ülkesindeki ABD büyükelçiliğinin 4 Temmuz Bağımsızlık günü dolayısıyla verdiği yemeğe, bakanlarıyla katılmış ve birlikte fotoğraf da çektirdikleri etkinlikte maske kullanmadıkları görülmüştü.

Devlet Başkanı Bolsonaro, pazartesi günü bakanlar ve devlet adamlarıyla görüştüğü bir dizi toplantı düzenlemişti.

COVID-19'u "küçük bir grip" olarak nitelemişti

Bolsonaro, şubat ayının sonlarında virüsün ülkesinde yayılmaya başlamasından bu yana, salgını küçük gören açıklamaları ve hareketleriyle eleştirilerin odağında yer alıyor.

Mart ayının sonlarında katıldığı bir programda Bolsonaro, COVID-19'u "küçük bir grip" olarak nitelemiş ve virüsün kendisine bulaşması durumunda endişe etmeyeceğini, sporcu geçmişi sayesinde hiçbir şey hissetmeyeceğini iddia etmişti.

Aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro, birçok kez destekçilerinin düzenlediği gösterilere katılmış, bazılarında maske kullanmamış ve ülkede sosyal mesafe, karantina gibi önlemler uygulayan eyalet valilerini eleştirmişti.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.