"Corona virüs pandemisi 2022'de hayatımızdan çıkmayacak"

Corona virüs pandemisi 2022de hayatımızdan çıkmayacak

Yoksul ülkelerde aşı tedariği sıkıntısı artarak devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü, daha yoksul ülkelerin ihtiyaç duydukları aşıları almadıkları için Covid-19 pandemisinin gerekenden bir yıl daha uzun süreceğini açıkladı.

Afrika nüfusunun yalnızca yüzde 5'inin aşılandığını belirten uzmanlar, zengin ülkeleri aşı kuyruklarından çekilmeye çağırdı.

Afrika nüfusunun yüzde 5'inden azı aşılandı ancak diğer kıtaların çoğunda bu oran yüzde 40 civarında seyrediyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bu nedenle Covid pandemisinin "gerekenden bir yıl daha uzun süreceğini" duyurdu. DSÖ'nün kıdemli lideri Dr. Bruce Aylward, "Bu durum Covid krizinin 2022 boyunca devam edeceği anlamını taşıyor" açıklamasını yaptı.

Resmi rakamlar, bu yılın başlarında İngiltere'nin 539 bin 370 Pfizer/BioNTech dozu aldığını, Kanada'nın ise yaklaşık bir milyon AstraZeneca dozu aldığını gösteriyor. Dr. Aylward, ilaç şirketlerinin bunun yerine en düşük gelirli ülkelere öncelik verebilmeleri için varlıklı ülkelere aşı kuyruğundaki yerlerini bırakmaları çağrısında bulundu.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.