Cinsel taciz iddiaları sonrası Freeman'dan özür...

Cinsel taciz iddiaları sonrası Freemandan özür...

Oscar’lı aktör Morgan Freeman sekiz kadına cinsel tacizde bulunmasıyla ilgili özür diledi.

Freeman'ın özrü, CNN’e konuşan sekiz kadının 80 yaşındaki ABD’li aktörün kendilerini film setinde taciz ettiğini anlatmasının ardından geldi.

Freeman’ın kurucu ortağı olduğu bağımsız sinema yapım şirketi Revelations Entertainment’ta ve film setlerinde gerçekleştiği iddia edilen cinsel taciz olaylarıyla ilgili Freeman CNN’e konuştu.

Ünlü aktör, “Beni tanıyan ya da benimle çalışan herkes, kasten rahatsızlık veren ya da bilerek kimseyi huzursuz eden kimse olmadığımı bilir” dedi.

Freeman, “Huzursuz olan ya da saygısızlığa maruz kaldığını hisseden herkesten özür dilerim. Benim asla böyle bir niyetim olmadı” ifadesini kullandı.

Freeman yaptığı açıklama dışında konuya ilişkin kendisine ve şirketine yöneltilen soruları yanıtlamadı. Reuters haber ajansı da CNN tarafından öne sürülen iddiaları diğer kaynaklardan henüz doğrulayamadıklarını duyurdu.

CNN muhabirleri tarafından yürütülen araştırma kapsamında 16 kadınla görüşülmüş, görüşülen kadınlardan sekizi aktör tarafından taciz ya da uygunsuz davranışa maruz kaldığını anlatmıştı. Diğer kadınlar da Freeman’ın söz konusu davranışlarına tanık olduklarını iddia etmişti.

Sekiz kadının bir kısmı yaşadıklarını "cinsel taciz”, bir kısmı da "uygunsuz davranış” olarak değerlendirmiş, Freeman'ın bedenleri hakkında sık sık yorum yaptığını ve yakışıksız bakışlara maruz kaldıklarını söylemişti.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler