"Çin'den yeni ilaç getirildi, yoğun bakımdakilere uygulanıyor"

Çinden yeni ilaç getirildi, yoğun bakımdakilere uygulanıyor

Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından corona virüs ile mücadelede yeni gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, testlerin hızla yapılmasında, tanı konan hastaların izole edilip tedavi altına alınmasında titiz davrandıklarını söyledi.

Mücadelede çok ciddi bir deneyim kazanıldığını vurgulayan Koca, "Sonuçları daha hızlı öngörüyoruz." ifadesini kullandı.

Koca, dünyayı etkileyen bu salgında mümkün olduğu kadar az kayıp vermek istediklerinin altını çizdi.

Personel sayılarına ilişkin de açıklama yapan Koca, "Kadromuza 32 bin personel dahil ediyoruz" bilgisini verdi. Koca, "Bu dönemde sağlık personelinin ek ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz. Sağlık personelimizin ek ödemelerinin 3 aylık zaman diliminde, tavan yüzde 100 oranında olacağını ifade etmek istiyorum" dedi.

Bakan Koca, "Üniversite hastanelerimize, tüm hastanelerimize bütün malzemeler sağlanmaktadır, sağlanmaya devam edilecektir" diye konuştu.

Solunum cihazına ilişkin de Koca, "Yerli cihazın seri üretimine başlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Önümüzdeki günlerde iyileşen vakaları günbegün açıklayacağını aktaran Koca, şunları kaydetti:

"İyileşen vakalarımızın fazla olduğunu belirtmek istiyorum. Çin'den olumlu sonuç veren ilaç da bu sabah geldi. Yoğun bakım şartlarında tedavisi devam edenlere uygulanmaya başladı.

Hayatını kaybedenler ileri yaş ve kronik hastalığı da olan grup. Zaten önümüzdeki günlerde bütün vakalarla ilgili yaş aralığı dahil olmak üzere paylaşacağız."

Koca, ölenlerin yaş aralığına ilişkin, "91 yaşa kadar var, 60'ın altında iki hasta var yani 50-60 arası, onun dışındaki bütün hastalar 61'in üzerinde." dedi.

"SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDE DE POZİTİF VAKALAR VAR"

Sağlık personeli içinde corona virüs pozitif olup olmadığına ilişkin de Bakan Koca, "Covid-19 açısından Sağlık personelimiz içinde pozitif olan vakalarımız var" bilgisini paylaştı.

Koca, tanı kiti açısından sorun olmadığını vurgulayarak, "Sorunumuz yok, önümüzdeki günlerde kit sayısı daha da artmış olacak. Hiçbir kitten, hiçbir laboratuvar testinden ücret almıyoruz, almayacağız, alanlara da izin vermeyeceğiz." dedi.

Van özelinde şu an artan bir vaka olmadığını da belirten Koca, "Vaka var ama sayısı 10'un üzerinde değil" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, yeni sağlık personeli alımına ilişkin olarak da "Üniversitelerden Sağlık Bakanlığına geçişe bu dönemde izin vermeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

"ARTIK TEMASLININ TEMASLISI OLMAYA BAŞLADI"

Vakalara ilişkin bilgiler verirken Koca, "Başta vakaların hepsi yurt dışı ağırlıklıydı, artık yurt dışı temaslı, temaslının temaslısı olmaya başladı." değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulunda çarşamba günü eğitim konusunu gündeme alacaklarını söyledi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler