Çin’de iPhone kullanıcılarının bilgilerini sattılar

Çin’de iPhone kullanıcılarının bilgilerini sattılar

Çinli yetkililer, iPhone kullanıcılarına ait isim, telefon numarası gibi bilgileri karaborsada satanların tutuklandığını duyurdu.

Yetkililer, Wall Street Journal'a yaptıkları açıklamada yasa dışı bir yapılanmanın iPhone kullanıcılarının bilgilerini sattığını duyurdu.

Apple'ın tedarikçileri için çalışanlar ve yine ABD'li teknoloji devinin dışarıya yaptırdığı işlerde çalışan personelden elde edilen bilgiler, oluşturulan ağ ile bir araya getirilmiş.

Toplam 50 milyon yuan (Yaklaşık 7.36 milyon dolar) değerindeki bilgilerin sadece Çinli Apple kullanıcılarına ait olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Yetkililer Zheijang, Guangdong, Jiangsu ve Fujian bölgelerinde şüpheliler üzerine yoğunlaşırken, bu hassas bilgilere ulaşabilecek personellerin sorgularını gerçekleştirdi.

Bu büyüklükteki bir bilgi satışı Çin'de ilk kez gerçekleşmiyor. Daha önce de yasa dışı yollarla kurumlardan, hatta hükümetten elde edilen bilgiler de karaborsada satılmıştı.

Apple kullanıcılarının, pazardaki diğer ucuz telefon sahiplerine nazaran daha varlıklı olduğunun düşünülmesi, iPhone kullanıcılarını bir numaralı hedef yapıyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.