CHP'nin seçim vaatleri belli oldu

CHPnin seçim vaatleri belli oldu

CHP'nin, "tüketiciler, gençler, engelliler, üniversite öğrencileri, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları" için vaatleri broşürlerle duyuruldu.

CHP'nin engelliler için vaatleri arasında ilk sırayı, muhtaç engellilere yoksulluk durumu aranmadan bakım hizmeti verilmesi alıyor. Parti, Aile Sigortası Programı kapsamındaki engellilere, yüzde 40 engellilik düzeyi için 400, yüzde 60 engellilik düzeyi için de 600 lira "yaşam aylığı" bağlamayı taahhüt ediyor.

Engelli bakım aylığı alarak yakınlarına evde bakım hizmeti verenler ise sigortalı yapılacak, özel beslenme ihtiyacı olan engellilerin beslenmeleri ise ücretsiz karşılanacak.

Kamuda ve özel sektörde engelliler için boş kadroları doldurma sözü veren CHP, 50 bin engelli istihdam edileceğini açıkladı.

Karşılıksız burs

CHP'nin gençlere yönelik vaatlerinde ilk sırada, ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu verilmesi yer alıyor.

Üniversite harçlarını tamamen kaldırmayı taahhüt eden CHP, yine aile sigortası kapsamında, üniversiteyi kazanamayan yoksul gençlere de 240 lira üniversiteye hazırlık desteği verecek.

Yurt sorununu bir yıl içinde çözmeyi hedefleyen CHP, yoksul üniversite öğrencileri için kent içi ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı.

Aile sigortası yeniden

Daha önceki seçim vaatleri arasında yer alan "Aile Sigortası Programı" bu seçimde de CHP'nin en güvendiği projelerden birisi olurken, hiçbir hanenin gelirinin 720 liranın altına düşmeyeceği iddia ediliyor.

16,7 milyon kişi ve 3,75 milyon haneye sosyal destek sağlamayı vadeden CHP, 5 milyon vatandaşın da sosyal yardım kapsamına alınacağını açıkladı.

Taşeronu bitirme sözü

CHP, seçim vaatleri arasında "modern kölelik" olarak tanımladığı taşeron sistemini bitirme sözünü de veriyor. Asgari ücret üzerindeki vergi yükünü kaldıracağını açıklayan CHP, çiftçinin üretimde kullandığı mazotu iki liraya vereceğini açıkladı.

Sözleşmeli ve geçici personel uygulamasına son vereceğini açıklayan CHP, belediyelerdeki taşeron işçileri de kadroya alma sözünü veriyor. CHP'nin belirlediği asgari ücret ise bin 500 TL.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler