CHP ve İYİ Parti anlaştı

CHP ve İYİ Parti anlaştı

CHP ile İYİ Parti arasında uzun süredir devam eden ittifak görüşmelerinde sona ulaşıldı. İki parti yerel seçimlerde ittifak yapma konusunda anlaştı.

Yapılan ittifak doğrultusunda, Ankara, İstanbul ve İzmir'de CHP'nin adayı desteklenecek.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'DEN ORTAK AÇIKLAMA

İki lider görüşme sonrası açıklama yaptı. Açıklamada işbirliğinin nasıl gerçekleşeceği konusunda net bir açıklama yapılmazken "Güzel bir anlaşma" olduğu ifade edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Hatay, İzmir, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa ve Adana'da İYİ Parti'nin aday çıkarmayacağını bildirdi.

Mersin'in iş birliği kapsamı dışında olduğunu, bu şehirde her iki partinin de kendi adayını çıkaracağını dile getiren Salıcı, "Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya, Gaziantep'te CHP aday çıkarmayacak, İYİ Parti'nin adayları desteklenecek." dedi.

Bu iller dışında, diğer illerde de CHP ile İYİ Parti arasındaki iş birliği imkanlarının değerlendirileceğini ifade eden Salıcı, imkan varsa iş birliğinin yapılacağını, yoksa herkesin kendi adayını çıkaracağını söyledi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.