Çernobil 'resmen' turistik bölge oluyor

Çernobil resmen turistik bölge oluyor

Ukrayna'da, 26 Nisan 1986'da nükleer santralda meydana gelen patlamayla dünya tarihine adı yazılan Çernobil 'resmen' turistik bölge oluyor.

Ukranya Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yıllarca yasaklı bölge statüsünde tutulan, bu statüden çıktıktan sonra ziyaretçilerin akınına uğrayan Çernobil Nükleer Santrali etrafındaki bölgeyi turistik bölgeye dönüştürmeyi öngören kararnameyi imzaladı.

“Çernobil, Ukrayna için olumsuz bir şeydi şimdi bunu değiştirme zamanı geldi” diyen Zelenskiy'nin imzaladığı kararnamede, Çernobil’e giriş için turistlerin yaptıkları başvuruların üç gün içinde Ukraynalı memurlar tarafından incelenerek karara bağlanması ve girişi reddedilen kişilere de, red nedeninin açıklanması öngörülüyor.

Kararname ayrıca, Çernobil bölgesine yeni giriş noktalarının kurulmasını ve mevcut olanların iyileştirilmesini, yeni yürüyüş alanlarını, yeşil alanlar oluşturulması ve mobil telefon ağının güçlendirilmesi çalışmalarını içeriyor.

Ukrayna Devlet Başkanı, Çernobil’in doğanın insan eliyle gelen bir facia sonrasında yeniden canlandığı bir yer olduğunun altını çizerek, “Bunu turistlere, tarihçilere ve bilim insanlarına göstermeliyiz” dedi. Zelenskiy, ayrıca bu bölgeyi, NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin eğitim amaçlı ziyaretine açacaklarını kaydetti.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler