Borcunu makul sürede ödeyebilecek olana yapılandırma hakkı

Borcunu makul sürede ödeyebilecek olana yapılandırma hakkı

Şirketlerin bankalara olan borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili yönetmelik değiştirildi. Düzenlemeye, yapılandırma talebinde bulunan şirketlerin, borçlarını "makul" bir sürede geri ödeyebilecek durumda olduğunun tespit edilmesi hükmü eklendi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nun yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni yönetmeliğe göre, yeniden yapılandırılma isteyen şirketin borçlarını geri ödeme kabiliyetinin tespit edilmesi şartına "makul" süre içinde ödeme hükmü de eklendi.

Yeniden yapılandırma sürecine, yurt dışı kredi kuruluşlarıyla uluslararası kurumların da katılması sağlandı. Yeniden yapılandırma sırasında borçlu şirketlere piyasa faizinin altında faiz uygulanamayacağı ve ilave finansman sağlanamayacağı hükmü ise yürürlükten kaldırıldı.

Yönetmeliğin aynı bölümünde yer alan "Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşmalarını imzalayacak alacaklılar adına finansal yeniden yapılandırma kapsamına alınacak borçluların mali durumunun tespiti, bu çerçeve anlaşmalarla belirlenecek ve Kurul tarafından uygun görülecek bir kuruluş tarafından yapılır" maddesinden de "Kurul tarafından uygun görülecek" ifadesi çıkarıldı.

Bu değişiklik sonucunda borçluların mali durumunun tespiti, çerçeve anlaşmalarla belirlenecek kuruluşlar tarafından yapılacak.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.