Bir aşı da Sanofi'den

Bir aşı da Sanofiden

Fransa merkezli ilaç ve aşı üreticisi Sanofi, corona virüse karşı geliştirdiği mRNA aşısının erken aşama klinik denemelerinin sonuçlarını açıkladı. Açıklamada, aşının gönüllülerin yüzde 91 ilâ yüzde 100'ünde corona virüsü nötralize eden antikorlar ürettiği tespit edildi.

Fransız ilaç şirketi Sanofi, ilk haberci RNA (mRNA) tabanlı yeni tip corona virüs (Covid-19) aşı adayına yönelik erken bir klinik çalışmadan olumlu ara sonuçlar aldığını duyurdu.

Sanofi, Faz 1/2 çalışmasının ikinci bir enjeksiyondan iki hafta sonra çalışma katılımcılarının yüzde 91 ile yüzde 100'ünde corona virüsü nötralize eden antikorlar ürettiğini açıkladı.

Bununla birlikte şirket, hiçbir güvenlik endişesinin gözlemlenmediğini ve yan etkilerin diğer haberci RNA veya mRNA Covid-19 aşılarınınki (Pfizer/BioNTech ve Moderna) karşılaştırılabilir olduğunu ekledi.

Sanofi, çalışmadan elde edilen daha fazla verinin ileri bir tarihte sunulacağını aktardı.

Sanofi Pasteur Küresel Araştırma ve Geliştirme Başkanı Jean-Francois Toussaint, "Bugün, Covid-19 ve grip de dahil olmak üzere diğer hastalıklara karşı geliştirmede bir sonraki seviyeye taşıdığımız umut verici bir mRNA aşımız var" dedi.

Öte yandan, Toussaint GlaxoSmithKline ile ortaklaşa geliştirdiği ayrı bir corona virüs aşısının çalışmalarının Faz 3 aşamasında çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler