Beşiktaş Avrupa Ligi'ne veda etti

Beşiktaş Avrupa Ligine veda etti

Beşiktaş, normal süresi ve uzatma bölümünü 2-1 önde tamamladığı maçta penaltılarda Olympique Lyon'a 6-7 yenilerek UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Rakibine ilk maçta 2-1 mağlup olan ve sahasındaki karşılaşmada galibiyet arayan siyah-beyazlı takım, bu fırsatı değerlendirdi ve 90 dakikayı 2-1 önde tamamladı. Uzatmalara giden maçta gol olmayınca siyah-beyazlılar rakibine penaltılarda 7-6 mağlup oldu ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Karşılaşmanın 27. dakikasında Anderson Talisca'nın golüyle 1-0 öne geçen siyah-beyazlı ekip, 34. dakikada Lacazette'nin meşin yuvarlağı filelere göndermesiyle ilk yarıyı 1-1 beraberlikle tamamladı. Talisca, 58. dakikada bir gol bularak takımına 2-1 üstünlük sağladı. Karşılaşmanın normal süresi bu skorla tamamlanıca maç uzatmalara gitti.

Uzatma bölümünde de her iki taraf gol atamayınca maç penaltılara gitti. Penaltı atışlarında her iki ekibin oyuncuları altışar atışta golü buldu. Beşiktaş'ta Dusko Tosic'in penaltı vuruşundan yararlanamamasının ardından, Olympique Lyon'da Christophe Jallet de atışı değerlendiremedi. Siyah-beyazlı takım, bir diğer savunma oyuncusu Matej Mitrovic ile fırsatı değerlendiremezken, konuk ekip, Maxime Gonalons ile golü bularak 7-6 üstünlük kurdu. Beşiktaş, bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi'nden elendi.

6 maç üst üste gol attı

Siyah-beyazlı takım, Olympique Lyon karşısında skor bularak Avrupa kupalarında gol serisini 5 maça çıkardı.

Son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Dinamo Kiev maçını gol atamadan tamamlayan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 6 karşılaşmada da skor buldu. Siyah-beyazlı ekip, bu 6 maçta 13 gol kaydetti.

Güneş: Üzgünüz, taraftarlarımızı üzdük

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Olympique Lyon'a elenmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kendi sahalarında penaltılarla rakiplerine elendiklerini belirterek, "Üzgünüz, taraftarlarımızı üzdük. Başımız dik, alnımız açık. Oynadığımız tüm maçlarda elimizden gelen gayreti gösterdik." dedi.

Oyuncularının tüm gayretlerini ortaya koyduğunu kaydeden Güneş, "Çok çalıştılar, taraftarlar da destek oldu. Takılıp kalmayacağız. Bu zamana kadar ülkemizi, camiayı iyi temsil ettik. Yarı finalde olmayı isterdik. Maç gel-git şeklinde oldu. Kazanabilirdik, kaybedebilirdik. Ayakta kalıp ve çok çalışarak Şampiyonlar Ligi'ne gidip, daha iyi sonuçlar alacağız." diye konuştu.

Taraftarların takıma büyük destek verdiğini anlatan Şenol Güneş, "Bu kadar güzel seyircinin önünde hiçbir olumsuzluk olmadan oyunumuzu oynadık. Herhangi bir sıkıntı olmadı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.