Berlin Film Festivalinde yarışacak filmler belli oldu

Berlin Film Festivalinde yarışacak filmler belli oldu

Bu sene 68. yılını kutlayacak Berlin Uluslararası Film Festivali, 15-25 Şubat tarihleri arasında yine Potsdamer Platz’da gerçekleşecek.

Berlinale diye de anılan festivalin açılışı ise Wes Anderson’ın seslendirme kadrosunda Bryan Cranston, Bill Murray, Edward Norton, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson, F Murray Abraham, Tilda Swinton, Yoko Ono, Harvey Keitel, Greta Gerwig, Bob Balaban, Frances McDormand ve Lev Schreiber’ın yer aldığı Isle of Dogs filmiyle yapılacak.

Festivalin ana yarışma kategorisinde Altın Ayı için yarışacak filmler ise 3 Days In Quiberon, Black 47, Damsel, Eldorado, The Heiresses, Pig, The Prayer, The Real Estate, Touch Me Not ve Transit. Ayrıca, festivalin Generation 14plus bölümünde bir de Türk filmi yarışacak.

Adana’da hayatını sürdüren Yusuf’un babası hayatını kaybettikten sonra abisi ve ablasıyla başından geçenleri ve babalarından kalan güvercinlerle hikayesini anlatacak Güvercin, Banu Sıvacı’nın ilk uzun metrajlı filmi. Kemal Burak Alper, Ruhi Sarı, Demet Genç, Evren Erler, Mazlum Taşkıran ve Michal Elia Kamal‘ın rol aldığı film de ilk gösterimini Berlinale’de yapmış olacak.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.