"Bayramda il bazlı kısıtlamalar gelebilir"

Bayramda il bazlı kısıtlamalar gelebilir

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni vakaların belli illerde yoğunlaştığını ve Anadolu'da birinci dalganın hâlâ devam ettiğini söyledi. Bakan Koca, Kurban Bayramı'na doğru illerdeki vaka seyrine göre il bazında birtakım kısıtlamalar getirilebileceğini de duyurdu. Bu konu gelecek hafta yeniden gündeme gelecek. Koca, okulların açılmasıyla ilgili olarak da "Salgının seyri değişmezse okullar açılır. Salgın seyir değiştirirse uzaktan eğitim önerilebilir." dedi.

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarından satır başları:

"Maske tüm dünyada kabul gören tedbirdir. Vakaların tırmandığı ülkeler tedbirlerin terk edildiği veya zaten yetersiz olduğu ülkelerdir.

Hastalığın bulaşmasını kurallara uyarak önleyebiliriz. Virüs tedbirleri tatilcilerin lehinedir.

Asker uğurlamasında ne uğurlayan ne de uğurlanan hiç risk almamalıdır. Sağlık da vatani göreve saygı da bunu icap ettirir. 8 ilimizde asker uğurlamaları yasaklanmıştır. Güvenlik güçleri pazar yerlerinde tedbirler almaktadır.

Son 1 hafta içinde 81 ilimizde 18 bin kişiye tedbirlere uymadıkları için ceza kesilmiştir.

Düğün ve nişan gibi törenlerde gözlemci bulundurulması yönünde hazırlık var.

Son 10 gün içinde gerileme gösterdiğimiz yerden toparlanabileceğimizi kanıtladık. Yeni vaka sayılarımız 1000 seviyelerinde.

13 ilimizde en yüksek haftalık vaka sayılarına son 1 ay içinde veya yeni ulaşılmaktadır. Yeni vakalar belli illerde yoğunlaşmaktadır. Anadolu'da birinci dalga hala devam ediyor.

İstanbul zirveyi gördü, inişe geçti. İstanbul, İzmir, Sakarya ve Kocaeli'de vaka sayıları düşüşe geçti. Son 3 gün en az vaka görülen iller; Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik oldu. Son üç gün ortalamasıyla en çok vakanın görüldüğü iller; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa

Kurban Bayramı'na doğru illerdeki vaka seyrine göre il bazında birtakım kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yine konuşmuş olacağız.

Ortalama hastanede yatış süresi 21-22 günden 3 günlere, ortalama yoğun bakım süreleri 18-20 günden 2 günlere kadar indi.

Okullardaki Covid-19 tedbirleri

31 Ağustos'a doğru salgının seyrinde farklılık olursa, online ya da hibrid birtakım yöntemler önerilebilir. Salgın seyri değişmezse okullar açılır. Salgın seyir değiştirirse uzaktan eğitim önerilebilir. Sırasına oturduğu ana kadar maskeli olmasını önemsiyoruz ama devamında maskeyi takma zorunluluğu olsun istemiyoruz.

Grip aşısı

Geçen yıldan daha fazla sipariş verdik. Bu yıl için grip aşısı sorunu yaşanmayacağını söyleyebilirim."

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler