Aziz Yıldırım'a 45 gün hak mahrumiyeti cezası

Aziz Yıldırıma 45 gün hak mahrumiyeti cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a 45 gün hak mahrumiyeti, Bursaspor'a ise kendi sahasında bir maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a 45 gün hak mahrumiyeti, Bursaspor'a ise kendi sahasında bir maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Kurulun toplantısından sonra yapılan açıklamada, Yıldırım'ın Antalyaspor maçından sonraki sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin lira para cezasına çarptırıldığı belirtildi. Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü'ne çeşitli nedenlerden dolayı toplam 60 bin lira para cezası uygulandığı bildirildi.

Bursaspor'a seyircisiz oynama cezası

Kurul, Bursaspor'a Medipol Başakşehir ile oynadığı maçta taraftarının neden olduğu saha olayları sebebiyle 1 maç kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verdi. PFDK Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ile yeşil-beyazlı futbolcu Sercan Yıldırım'a da birer maç men ve on üçer bin lira para cezası uyguladı.

Cezanın TFF Tahkim Kurulunda onaylanması durumunda Bursaspor, seyircisiz oynama cezasını ligin 22. haftasında Fenerbahçe'yi konuk edeceği maçta çekecek.

Dursun Özbek'e ceza yok

PFDK, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle kurula sevk edilen Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e ceza vermedi.

Trabzonsporlu Douglas'a 3 maç men

PFDK, Trabzonsporlu futbolcu Douglas Franco Teixeira'ya Akhisar Belediyespor maçında hakeme yönelik hakareti nedeniyle 3 müsabakadan men ve 13 bin lira para cezası verdi.

Hikmet Karaman'a bir maç ceza

Kurul, Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman'ı Eskişehirspor maçında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç men ve 13 bin lira para cezasına çarptırdı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler