Aylan bebek davasında ilk duruşma yapıldı

Aylan bebek davasında ilk duruşma yapıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Aylan bebeğin de aralarında bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiği olayda, haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına başlandı.

Kimlik tespitlerinin ardından söz verilen sanıklardan biri, söz konusu olayla bir ilgisinin bulunmadığını iddia etti. Diğer sanık ise tekne kazasından sağ kurtulan Aylan bebeğin babasını suçladı.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Suriye uyruklu tutuklu sanıklar Muwafaka Alabash, Asem Alfrhad ile avukatları Kemal Ertuğrul ve Duygu Çakmak Bişen katıldı.

Abdullah Kurdi'ye suçlama

Kimlik tespitlerinin ardından söz verilen sanıklardan Alfrhad, söz konusu olayla bir ilgisinin bulunmadığını iddia etti.

Alfrhad, yaşanan olaydan sonra aile üyelerinin tekne kazasında ölenlerin yakınları ve kazadan sağ kurtulanlarla görüştüğünü belirterek, "Onlar yaptıkları görüşmeler sonunda bana bu işi yapanların başında Abdullah Kurdi'nin geldiğini ve olaydan sonra televizyonlara çıkarak kahraman olduğunu söylediler" ifadelerini kullandı.

Diğer sanık Mwafaka Alabash da savunmasına tekne kazasından sağ kurtulan Aylan bebeğin babası Abdullah Kurdi'yi suçlayarak başladı.

Antakya'da yaşadıklarını ve 13 yaşında hasta oğlunun daha iyi şartlarda yaşaması ve tedavisi için Avrupa'ya kaçmak amacıyla Bodrum'a geldiğini dile getiren Alabash, "Bana Bodrum'a gidince Abdullah Kurdi adındaki kaçakçıyı bulmam söylendi. Abdullah Kurdi'nin ünlü bir kaçakçı olduğunu şu an kaldığım cezaevinde bulunanlar bile biliyor" dedi.

Mahkeme, cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için duruşmayı erteledi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler