Atletico Madrid, Inter ve Milan Avrupa Süper Ligi'ne katılmayacak

Atletico Madrid, Inter ve Milan Avrupa Süper Ligine katılmayacak

Futbol dünyasında krize neden olan Avrupa Süper Ligi'nde art arda ayrılıklar yaşanmaya devam ediyor. İspanya'nın Atletico Madrid ile İtalya'nın Inter ve Milan kulüpleri, Avrupa Süper Ligi'ne katılmaktan vazgeçtiklerini duyurdu.

İngiliz takımları Manchester City, Arsenal, Manchester United, Chelsea ve Tottenham Avrupa Süper Ligi'nden çekildiklerini açıklamışlardı.

Son olarak Atletico Madrid ve Inter de, resmi açıklama ile ayrılanlar kervanına katıldı. Serie A ekiplerinden Milan ve Juventus da, ligden çekildiğini açıkladı.

Geçen pazartesi günü katılma kararı aldığı lig için, "artık mevcut koşullar olmadığından dolayı" ayrıldığını duyuran Atletico Madrid, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kulüp için kırmız-beyaz ailesini oluşturan tüm grupların, özellikle taraftarlarımız arasında uyum şarttır. A takım kadrosu ve teknik direktörü, sporun erdemlerinin diğer kriterlerden üstün olması gerektiğini anlayarak kulübün kararından duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdir."

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekibi Milan'dan yapılan açıklamada da, lig oluşumundan gelen katılım davetinin başta kulübün ve taraftarın çıkarları için kabul edildiği belirtildi.

Avrupa futbolunun daha ileriyle taşınmasının hedeflendiği kaydedilerek, "Ancak, dünyanın dört bir yanındaki taraftarların Avrupa Süper Ligi hakkındaki endişeleri açıkça ifade edildi. Milan, bu harika sporu sevenlerin sesine duyarlı olmalı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, İtalyan kulübünün futbol için sürdürülebilir bir model üzerinde çalışmaya devam edeceği aktarıldı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.