Atari, yepyeni bir ürünle çıkmaya hazırlanıyor

Atari, yepyeni bir ürünle çıkmaya hazırlanıyor

Bir dönemin en popüler oyun konsolu üreticisi Atari, yepyeni bir ürünle oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Atari CEO'su Frederic Chesnais'in E3 2017 sırasında yaptığı açıklamaya göre, şirket yeni bir oyun konsolu üzerinde çalışmaya başladı.

Etkinlik sırasında yayınladığı 21 saniyelik kısa videoyla dikkatleri üzerine çeken Atari, videodan anlaşıldığı kadarıyla ünlü Atari 2600 modelinin yenilenmiş versiyonu üzerinde çalışıyor.

Videoda ürünün adı belirtilmiyor ancak videonun yayınlandığı internet sitesinin adından yola çıkılarak ürünün adının AtariBox olacağı konuşuluyor.

"Donanım sektörüne geri döndük." şeklinde açıklama yapan Atari CEO'su Chesnais, üründe bilgisayar teknolojisinin temel alınacağını belirtti.

Atari, Microsoft ve Sony ile kısmen olsa da aynı yöntemi kullanıyor. Bilgisayar temelli geliştirilen konsollar sayesinde Playstation 4, Xbox One ve PC platformlarında çalışan oyunlar daha kolay bir şekilde geliştirilebiliyor.

Atari'nin geliştirdiği son konsol, 1993 yılında çıkardığı Atari Jaguar'dı. İlk 64-bit oyun konsolu olarak markete sunulan konsol, performans açısından rakipleri Sega Genesis, Super Nintendo ve 3DO'dan teoride daha iyiydi. Ancak 64 bit olarak sunulan bu oyun konsolunun gerçekte 32 bitlik iki işlemci bulundurması, Atari Jaguar için oyun geliştirilmesini oldukça zorlaştırdı.

67 adet oyun geliştirilse de beklenildiği kadar heyecan getirmeyen Jaguar, Atari'nin donanım sektöründeki son ürünü olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler