Apple'dan iOS 14 güncellemesi

Appledan iOS 14 güncellemesi

ABD merkezli teknoloji devi Apple yeni işletim sistemi iOS 14’ü tanıttı.

iOS 14 ile gelen yeni özellikler neler?

iOS 14 ile App Library (uygulama kütüphanesi) özelliğini getiren Apple, kullanıcılarının uygulamalarını otomatik olarak kategorilere ayırmasının önünü açtı.

iOS 14 ile gelen bir başka yenilik olan Widgets özelliği ile kullanıcılar ana ekranı Widget Gallery’deki Hava Durumu gibi uygulamalarla diledikleri şekilde ve diledikleri boyutlarda özelleştirebilecek.

Daha önce Android’de gördüğümüz Picture in Picture özelliği ile iPhone kullanıcıları herhangi bir videoyu ekranın istenilen yerine taşıyabilecek, video ekranda oynarken Mesajlar, Notlar veya diğer uygulamalara dönebilecek.

Apple Haritalar ve dijital asistan Siri’de güncellemeler yapan Apple, iOS 14 ile çevrimdışı çalışan çeviri özelliğini de kullanıma sundu.

Başlangıçta İngilizce, Çince, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Arapça, Portekizce ve Rusça olmak üzere 11 farklı dili destekleyecek olan uygulama, yapay zekâ desteği sayesinde internet erişimine ihtiyaç duymadan gerçek zamanlı ve karşılıklı bir çeviri sunacak.

iOS 14, önümüzdeki eylül ayında final sürümüyle iPhone kullanıcılarının beğenisine sunulacak.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler