Apple'a iPhone soruşturması

Applea iPhone soruşturması

Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), teknoloji devi Apple'ın Qualcomm'un patent haklarını ihlal edip etmediğini araştırmak için soruşturma başlattı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, söz konusu soruşturma, Qualcomm’un 7 Temmuz tarihinde yaptığı şikayet üzerine başlatıldı.

Aynı haberlerde yer alan bilgilere göre, soruşturma kapsamında Apple’ın hukuksuz olarak ihraç ettiği ve sattığı iPhone ve iPad’lerin de arasında bulunduğu cihazlarda 6 adet Qualcomm patentini ihlal ettiği iddiası araştırılacak.

Qualcomm'un iddiası kabul edilirse iPhone ve iPad’lerin satışının ve reklamının yapılmasını engelleyecek bir karar çıkabilir.

Apple, ocak ayında Qualcomm'a telif ücretleri hakkında haksız rekabete neden olduğu için 1 milyar dolarlık tazminat davası açmıştı.

Qualcomm ise buna yanıt olarak Apple’a patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle Almanya’da dava açmıştı. 17 Temmuz'da başlayan davada Almanya’ya ihraç edilmiş iPhone ve iPad'lerden doğan zarara karşı ihtiyati tedbir konulması istenmişti.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.