Apple Watch gelişmiş Micro-Led ekranla geliyor

Apple Watch gelişmiş Micro-Led ekranla geliyor

Apple, Apple Watch için OLED konusunda Samsung'a bağımlılığına son verebilir. Şirket yeni Apple Watch'ta kendi üreteceği Micro-LED ekranları kullanmak için harekete geçti.

Apple, giyilebilir Teknoloji ürünü Apple Watch'ta OLED ekrandan daha verimli olan micro-LED ekranlara geçebilir. Nikkei'ye göre Apple, 2018 yılında piyasaya çıkacak olan Apple Watch ile birlikte OLED ekrana veda edebilir.

Nikkei'nin kaynakları, önceki raporlara paralel olarak Apple'ın mikro-LED çalışmalarının Tayvan Taoyuan'daki bir fabrikada olacağını belirtiyor.

Eğer haberler doğruysa Samsung'un Apple Watch ekran tedarikçisi olması zor görünüyor. Samsung'un Apple Watch için micro-LED senaryosuna hazırlık olarak mikro-LED üreticisi PlayNitride'ı satın almaya çalıştığı da gelen bilgiler arasında.

Apple'ın 2014 yılında micro-LED tabanlı ekran üreticisi LuxVue'yi satın alması yeni teknolojiye geçiş ihtimalini arttırıyor. Ekran endüstrisi konusunda bilgi sahibi analistlere göre Apple, mikro-LED teknolojisinin gelişiminin bu erken evresinde bu teknolojiyi geniş çapta kullanabilecek tek şirket.

Şimdilik Apple Watch'ta kullanılacak teknolojinin en erken 2020 yılında iPhone'da kullanılması bekleniyor. Mikro-LED ekranlı Apple Watch'un daha ince, daha hafif, yüksek parlaklıkta geliştirilmiş bir renk gamına ve daha yüksek çözünürlüğe sahip olması bekleniyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.