Apple artırılmış gerçeklik yatırımlarını sürdürüyor

Apple artırılmış gerçeklik yatırımlarını sürdürüyor

Totem adlı karma gerçeklik başlığını CES 2017 etkinliğinde tanıtan Kanada merkezli girişim Vrvana artık Apple çatısı altına girmiş durumda.

Apple ve Vrvana bu anlaşma hakkında açıklama yapmaktan kaçınırken, çeşitli kaynaklar anlaşmanın 30 milyon dolara mal olduğunu ileri sürüyor. Bu girişimin hangi görevi üstleneceği de detaylandırılmıyor. CEO Tim Cook’un artırılmış gerçekliğe olan ilgisi ve Vrvana’nın bu deneyimi haliyle çeşitli spekülasyonlara yol açıyor. Bu arada şirket Valve, Tesla ve Audi gibi şirketlerle de çeşitli projelerde yer almıştı.

Genişletilmiş gerçeklik iddiasıyla tanıtılan ancak satışa sunulmayan Totem ise artırılmış gerçekliği ve sanal gerçekliği aynı potada eritmesiyle dikkat çekmişti. Prototip, dış dünyayı başlık içindeki OLED ekranlarda kopyalamak amacıyla birkaç ileriye dönük geçişli kamera kullanıyordu.

Ek olarak cihaz, 6DoF ile kullanıcının ellerini izlemek için kızılötesi kameralar kullanıyor. Şirket tam opak nesnelerin gerçekliğe bindirilmesine odaklanıyor. Bu sayede gecikme sorununun da üstesinden geliniyor ve gecikme oranı 3 milisaniyeye kadar düşüyor.

Apple yakın zamanda SMI, Flyby Media, Metaio ve Faceshift gibi şirketleri satın alarak gelecek nesil iPhone ve iPad modellerinin yanı sıra akıllı gözlüğü için de yatırım yapıyor gibi gözüküyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler