Ankara'nın deneyimli müzisyenleri "Düşler"i 'iyi müzik' severlerle buluşturdu

Ankaranın deneyimli müzisyenleri Düşleri iyi müzik severlerle buluşturdu

Ankaralı indie / techno-rock grubu 5İLİKON’un ilk single’ı “Düşler” tüm dijital platformlarda yayınlandı. Başkentin popüler mekanlarında uzun yıllardır düzenli olarak sahneye çıkan grup, deneyimli müzisyenlerden oluşuyor.

Davulda aynı zamanda başarılı bir fizik eğitmeni olan Egemen Ünal, gitarda televizyon yayıncılığı alanındaki tecrübesinin yanı sıra; başkentin önemli rock gitaristlerinden biri olan Özgür Arıkan, bas gitarda heykel ve seramik sanatçısı kimliğinden gelen yaracılığıyla önemli gruplara ruh veren Orkun Aldemir, sentetik çalgılarda birçok müzik albümüne ve tiyatro oyununa katkı sağlamış olan Murat Köselioğlu ve vokalde bir havacılık ve uzay mühendisi olarak 25 yıldır teknoloji sektöründe çalışan ve müziğe yeni çağın dinamiklerini yansıtan İhsan Yusuf Akbuga’dan oluşan kadrosuyla, yılların birikimini yeni şarkılarıyla “iyi müzik” severlere ulaştırmayı hedefliyor.

Şarkılarında rock soundunu elektronik müzik altyapılarıyla birleştiren grubun ilk olarak yayınladığı single olan "Düşler"in prodüktörlüğünü grubun basçısı Orkun Aldemir ile birlikte Pamela Spence'in ilk 3 albümünün prodüktörü olan Artun Ertürk yaptı.

Şarkılarını kendi müzik şirketleri olan “Davul Odası”ndan çıkaran olan grup, “Düşler” şarkısının mix’i için İngiliz ses mühendisi Tom Madge ile çalıştı. Mastering ise, ABD'de Green Day, Talking Heads, Norah Jones, Bring Me The Horizon gibi sanatçı ve gruplar ile çalışmış olan Ted Jensen tarafından yapıldı.

Şarkı için tamamen farklı bir teknikle çekilen ve eskimiş, çöpe gidecek eşya ve objelerin kullanıldığı klibin yönetmenliğini uluslararası başarılarıyla tanınan önemli müzik trio’su ile tanınmış, Ankaralı müzisyen Eralp Güven gerçekleştirdi.

Klibin görüntü yönetmenliğini ise, Dengesiz Herifler, Terra ve Ezhel'in Ankara'daki eski grubu "Kökler Filizleniyor" gibi müzik projelerinin davulcusu Eren Alkan üstlendi.

Tüm dünyada insanlığın yeni normalle tanıştığı günlerde, iyi bir başlangıç ve değişimden bahseden bir şarkı "Düşler" tüm dijital platformlarda "iyi müzik" severlerin beğenisine sunuldu.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler