Ankara Tren Garı kurbanları için anma töreni

Ankara Tren Garı kurbanları için anma töreni

Ankara'da 103 kişinin hayatını kaybettiği terör katliamının 3'üncü yıl dönümünde tren garı önünde anma etkinlikleri düzenlendi.

Terör örgütü IŞİD'in, Ankara Garı önünde, 10 Ekim 2015'te düzenlediği canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenler için anma etkinliği düzenlendi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti üyeleri, terör saldırısının üçüncü yılında, Ankara Garı önünde bir araya geldi.

Güvenlik noktalarında üst aramasından geçirildikten sonra alana alınan vatandaşlar, patlamada hayatını kaybeden 103 kişi için saygı duruşunda bulundu. Daha sonra gar önündeki anıta, ölenlerin anısına çiçek bırakıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, grup adına yaptığı açıklamada, 10 Ekim'deki terör saldırısını unutmayacaklarını söyledi.

Çerkezoğlu, "Katliamda kaybettiğimiz bütün dostlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz." dedi.

Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde “emek, barış, demokrasi” mitinginin toplanma yeri olan tren garı kavşağında canlı bomba saldırısı düzenlenmişti. Saldırıda, 103 kişi hayatını kaybetmişti.

36 sanığın yargılandığı terör saldırısına ilişkin davada geçen ağustosta karar açıklanmış ve 9 sanık "kasten öldürmek" suçundan 100'er kez, "anayasayı ihlal" suçundan da birer kez olmak üzere 101'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.