AKOM'un işgali davasında karar

AKOMun işgali davasında karar

Darbe girişimi sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'ni işgal ettikleri iddiasıyla yargılanan 5 sanık ağırlaştırılmış müebbet ve 41'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'ni (AKOM) işgal ettikleri iddiasıyla 6'sı tutuklu, 9'u rütbeli 17 askerin yargılandığı davada, 5 sanığa "anayasayı ihlal'' suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve ''mala zarar vermek" ve "kasten yaralamak" suçlarından 41'er yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanıklar son savunmalarını yaparak, beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, 15 Temmuz'dan önce Harp Akademileri Komutanlığı'nda öğretim görevlisi olarak görev yapan Kurmay Yarbay Mustafa Kubilay, Yüzbaşı Hakan Özhan, Yüzbaşı Ramazan Derviş, öğrenci Yüzbaşı Levent Aksoy ve öğrenci Yüzbaşı Mehmet Fatih Güven'i "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve "mala zarar vermek" ve 6 müdahile karşı "kasten yaralama" suçlarından 41'er yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Yargılama aşamasında pişmanlık gösterir bir beyanda bulunmadıkları vurgulanan sanıklar hakkında verilen cezalarda herhangi bir indirim yapılmasına yer olmadığına karar veren heyet, sanıkların tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.