Ahmet Davutoğlu partisini ilan etti: 'Gelecek Partisi'

Ahmet Davutoğlu partisini ilan etti: Gelecek Partisi

Yeni partisi için kuruluş başvurusunu İçişleri Bakanlığına yapan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da Bilkent Otel’de tanıtım toplantısı düzenledi.

Yeni partinin ismi "Gelecek Partisi" olarak açıklandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı olarak ilk konuşmasını yapan Ahmet Davutoğlu "Arkadaşlarımızla birlikte tarihin ve milletimizin önündeyiz. Bütün baskılara ve oluşturulmaya çalışılan korku atmosferine rağmen ülkemize müreffeh bir gelecek çizmek için bir araya geldik." dedi.

A TAKIMI DA BELLİ OLDU

Davutoğlu’nun partisinin kurucular kurulu listesinde dikkat çeken isimler yer aldı.

154 isimden oluşan listede, AKP İstanbul İl eski Başkanı Selim Temurci, yazar Etyen Mahçupyan, 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında hayatını kaybeden Erol Olçok'un eşi Nihal Olçok, gazeteci Hakan Albayrak, Vahdettin İnce, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, AKP'den istifa eden Milat Gazetesi Yazarı Bayram Zilan, eski emniyet müdürü Mevlüt Demir, eski AKP'li Prof. Dr. Mustafa Baloğlu, eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan gibi isimler yer aldı.

Kurucular Kurulu'nda 154 isimden sadece 31'i kadın. Kadın kurucu üyelerin büyük bölümü, daha önce AKP teşkilatlarında görev yapmış isimlerden oluştu.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler