AB'den Türkiye'ye yönelik "Doğu Akdeniz" kararları

ABden Türkiyeye yönelik Doğu Akdeniz kararları

AB, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine yönelik bazı kararlar aldı.

Kararlar arasında, AB'nin Türkiye'ye sağladığı katılım öncesi fonlarda kesinti yapılması, Avrupa Yatırım Bankası'nın Türkiye'deki kredi faaliyetlerinin gözden geçirilmesi, Türkiye ile AB arasında devam eden havacılık anlaşması müzakerelerinin askıya alınması ve Ortaklık Konseyi ile üst düzey diyalog toplantılarına bir süreliğine ara verilmesi gibi maddeler bulunuyor.

Türkiye'den AB'ye Doğu Akdeniz tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, AB Dış İlişkiler Konseyi'nin aldığı kararların Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon faaliyetlerini sürdürme yönündeki kararlılığını hiçbir şekilde etkilemeyeceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki sondaj gerilimiyle ilgili Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararlarına ilişkin ''Çok da ciddiye almaya gerek yok. Türkiye'ye sağlanacak katılım öncesi mali yardım kesintilerini zaten daha önce yapmışlardı. Bunlar bizi etkileyecek şeyler değil'' dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararlarına ilişkin ''Doğu Akdeniz'de bizim haklarımız var, o hakları sonuna kadar savunacağız, kimsenin bundan endişesi olmasın. AB yaptırımını kabul etmiyoruz" diye konuşurken, AB'nin çifte standart uygulamaktan vazgeçmediği sürece, AB'nin bu topraklarda değerinin olmadığını söyledi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.