AB, internet üzerinden çocuk istismarını önlemek için tasarı hazırladı

AB, internet üzerinden çocuk istismarını önlemek için tasarı hazırladı

Avrupa Birliği Komisyonu, internet üzerinden yapılan çocuk istismarını engellemek için şirketlerin ilgili materyalleri taramasını, tespit etmesini ve kolluk kuvvetlerine bildirmesini zorunlu hale getiren bir yasa tasarısı hazırladı. Şirketler tarafından gönüllü tespit ve raporlamaya dayalı mevcut sistem, etkili olmadığı için ilk olarak AB Çocuk Cinsel İstismarı Merkezi kurulacak.

Bu kurum, internet hizmet sağlayıcılarından gelen raporları analiz ederek, Europol de dahil olmak üzere, ilgili kolluk kuvvetlerine iletecek.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, yeni tasarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki Avrupa, çocuk cinsel istismarı materyallerinin çoğunun küresel merkezi. Önerdiğimiz kurallar, hizmet sağlayıcılarının yasa dışı çocuk cinsel istismarı içeriğini tespit etmesi ve kaldırması için açık, hedefe yönelik ve orantılı yükümlülükler belirliyor." dedi.

AB Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, yalnızca 2021'de dünya çapında 85 milyon çocuk cinsel istismarının bildirildiği, bunun bir önceki yıla göre Covid-19 salgınının etkisiyle yüzde 64'lük artışa denk geldiği belirtildi.

Teknoloji şirketlerinin kullanıcıları gözetlemesine olanak sağlamasına yol açacağı gerekçesiyle eleştirilerin odağındaki tasarının yasalaşması için bundan sonraki süreçte Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi’nde görüşülüp kabul edilmesi gerekiyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.