AB, fosil yakıt fonlamasını bitiriyor

AB, fosil yakıt fonlamasını bitiriyor

AB, fosil yakıt fonlamasını bitiriyor. Küresel ısınma ve hava kirliliği için Avrupa Birliği'nden yeni adım geldi. Brüksel'de alınan kararla Avrupa Birliği fosil yakıt projelerinin fonlamasını durduracağını bildirdi. Önceki yıllarda kömüre karşı bir tavır sergileyen AB, ilk kez fosil yakıtları gündemine aldı.

Dünyayı etkisi altına alan küresel ısınma ve hava kirliliği için Avrupa Birliği'nden yeni adım geldi.

Avrupa Birliği (AB) maliye bakanları, Brüksel'de düzenledikleri toplantının ardından yayınladıkları ortak açıklama ile Avrupa Yatırım Bankası'nı (EIB) petrol, doğal gaz, kömür gibi fosil yakıt projelerini fonlamayı durdurması için uyardılar.

The New York Times'ın haberinde yer alan bilgiye göre, "Bu, Avrupa Birliği'nin iklim politikasında büyük bir değişiklik anlamına geliyor ve fosil yakıt projeleri için milyarlarca euro büyüklüğünde fonlamanın durabileceğini ifade ediyor" denildi.

Böylece, daha önce yalnızca kömür üretimi-tüketimine karşı çıkan AB üyesi ülkelerin maliye bakanları ilk kez, iklim krizinin temel nedenleri arasında gösterilen fosil yakıtlara karşı bir bildiriyi imzalamış oldular.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.