78. Altın Küre Ödülleri...

78. Altın Küre Ödülleri...

Oscar'ın habercisi nitelendirmesi yapılan Altın Küre Ödülleri bu yıl 78'inci kez sahiplerini buldu. Salgın nedeniyle tarihinde ilk kez dijital olarak yapılan törende The Crown, Drama Dalında En İyi Dizi seçildi.

Gecenin büyük ödülü, başrolünde Amerikanın batısına yolculuk yapan evsiz bir kadını canlandıran Frances McDormand’ın olduğu Nomadland’e giderken; filmin yönetmeni Chloe Zhao 1983 yılında bu ödülü kazanan Barbra Streisand’dan sonra bu ödülü ikinci kez kazanan kadın yönetmen olarak tarihe geçti.

2006 yılı filmi Borat’ın devamı Borat Subsequent Movie en iyi komedi müzikal dalında ödül alırken; yönetmen Sacha Baron Cohen ödül kabul konuşmasında organizasyonda hiç siyahi gazetecinin olmasına dikkat çekerek "Teşekkürler Bembeyaz Holywood Yabancı Basını" dedi.

Gecede, I Care A Lot filmiyle Rosamund Pike komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü alırken; yaklaşık altı ay önce kolon kanseri sonucu hayatını kaybeden Chadwick Boseman Black Bottom filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Ödülünün sahibi oldu.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.