60 yıllık soygunun sırrını anlatan film: The Duke

60 yıllık soygunun sırrını anlatan film: The Duke

İngiltere'de James Bond'a bile konu olan sanat hırsızlığının gerçeği 60 yıl sonra ortaya çıktı. Goya tablosunu, hapse atılan adamın oğlunun çaldığı anlaşıldı. O soygun bu kez Oscarlı oyuncu Helen Mirren ve Jim Broadbent'in başrolünde olduğu filmle beyazperdeye uyarlanıyor.

1962 İspanyol ressam Francisco Goya'nın Wellington Dükü portresi, İngiltere'de Ulusal Galeri'de sergileniyordu. 1961'de camdan giren hırsız tabloyu çaldı. 57 yaşındaki otobüs şoförü Kempton Bunton, 1965'te soygundan tutuklandı. 115 kiloluk Bunton'ın çeviklik isteyen bu soygunu nasıl yaptığı bir türlü anlaşılamadı. Soygun, 1962'deki Bond filmi Dr No'da bile işlendi. Ancak gerçek hırsızın kimliği yeni ortaya çıktı. İngiliz medyasının ulaştığı belgelere göre müzeyi Bunton'ın oğlu Jackie soydu.

Jackie, 1969'da başka bir suçtan yakalanınca parmak izinden müze hırsızlığı anlaşılır diye itiraf etti. Ancak savcılık delil yetersizliğinden soruşturma açmamıştı.
O soygun bu kez Oscarlı oyuncu Helen Mirren (75) ve Jim Broadbent'in (72) başrolünde olduğu filmle beyazperdeye uyarlanıyor. The Duke isimli film, 3 Eylül'de vizyonda olacak.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.