40 dakika ders, 40 dakika teneffüs

40 dakika ders, 40 dakika teneffüs

Milli Eğitim Bakanlığı'nın '40 dakika ders, 40 dakika teneffüs' uygulaması Antalya'da 14 ilk ve ortaokulda pilot olarak başladı. 40 dakikalık teneffüslerde öğrenciler spor, resim ve müzik gibi etkinliklere katılabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Antalya'da 14 ilk cve ortaokulda pilot olarak uygulanmaya başlanan ''40 Dakika Ders, 40 Dakika Teneffüs' projesi, ilköğretim öğrencilerinin gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.

Hürriyet gazetesinde yer alan haberde 14 pilot okuldan biri olan Kemer'deki Hacı Mehmet Saygın İlkokulu'nda uygulamanın detayları, öğretmen ve öğrencilerin görüşlerine yer veriliyor.

40 dakikalık teneffüslerde badminton, resim, müzik, halkoyunları, kick boks, futbol, judo, işaret dili gibi etkinlikleri halk eğitim merkezlerinden görevlendirilen öğretmenler; istop, satranç, masatenisi, seksek, yakartop, beştaş, yedi kiremit, mendil kapmaca, ip atlama gibi çalışmalarıysa sınıf öğretmenleri gerçekleştiriyor. Gönüllülük esasına dayalı olan bu eğitimlere katılan öğretmenlere, aylık yaklaşık 700 TL ek ders ücreti ödeniyor.

Teneffüsler 40 dakikaya çıkınca eskiden 08.30-14.30 olan okul saatleri 08.20-16.00'ya çıkıyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.