25. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin bu yılki teması 'Kadınların Mirası'

25. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivalinin bu yılki teması Kadınların Mirası

Bu yıl 25'incisi düzenlenecek Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin tarihleri belli oldu.

Bu yılki teması 'Kadınların Mirası' olarak belirlenen festivaldeki filmler, 26 Mayıs-5 Haziran'da izleyicilerle buluşacak. Bu tarihler arasında Büyülü Fener Kızılay Sineması ve Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 60'ı aşkın film gösterilecek.

Uçan Süpürge Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Elif Topkaya Sevinç, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ndeki tanıtım toplantısında festivale ilişkin detayları paylaştı.

Festivalin 'Tema Ödülü'nün 'Kadın Eserleri Kütüphanesi'ne verildiğini belirten Sevinç, 'Onur Ödülü'nün Şerif Sezer, Türkiye sinemasının ilk kadın yönetmenlerinden Bilge Olgaç anısına verilen 'Bilge Olgaç Başarı Ödülleri'nin de oyuncular Neşe Yulaç ve Ayşenil Şamlıoğlu ile yapımcı Anna Maria Aslanoğlu'na takdim edileceğini söyledi.

Sinema ve sanata erişimi kolaylaştırmak amacıyla bilet fiyatlarını öğrenciler için 10 lira, tam bilet için de 25 lira olarak belirlediklerini bildiren Sevinç, bu yılki teması 'Kadınların Mirası' olarak belirlenen festivalin açılışının, geçmiş yıllarda ödül alanların katılımıyla 26 Mayıs'ta Ankara'da yapılacağını belirtti.

Sevinç, 26 Mayıs-5 Haziran'da Büyülü Fener Kızılay Sineması ve Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 60'ı aşkın filmin gösterileceğini söyledi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.