14 günlük karantina bitti

14 günlük karantina bitti

Corona virüsü salgınının yayıldığı Çin'in Wuhan kentinden tahliye edilerek Ankara'ya getirilen 42 kişi için 14 günlük karantina süresi doldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca karantina sürecine ve gözetim altında tutulan 42 vatandaş hakkında açıklama yaptı. Koca, 14 günlük karantina sürecinin bittiğini belirterek, ''Bugün son çıkan tahlillere göre karantinada bulunan 42 vatandaşımızda herhangi bir virüse rastlanılmadı'' dedi.

Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

''14 günlük zaman dilimde hastalık bulgusuna rastlanılmadı. İlk günden itibaren 3 günlük aldığımız tetkitlerde de bir bulguya rastlanmadı. Bugün çıkan sonuçların negatif olduğu yani corona virüsüne rastlanmadığını rahatlıkla söylebiliriz. 42 yolculardı. Ben kendileri ile, bütün vatandaşlarımızla görüştüm. 5 tane de çocuğumuz vardı. Bundan sonraki süreçte de normal hayatlarına devam edecekler. Yurt dışında olan vatandaşlarımız 1 gün daha kalmak istediklerini belirttiler. Tahliyesini bu çerçevede yapan tek ülke olduğumuzu özellikle belli etmek istiyorum'' dedi.

Termal kamera uygulamasının yetersiz olduğu eleştirilere yönelik Bakan Koca, ''DSÖ'nün önerdiklerinden daha ötesini uygulayan ülke Türkiye oldu. Burada gözlem altında tutan bir ülke de olmadı. DSÖ önermediği zamanda biz başlattık bu uygulamayı. Karantina odalarımız hazır. Biz 48 tane kurabileceğimiz 50 yataklı karantina hastanesi olacak hastanelere sahibiz'' dedi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.